Otyłość zakodowana w mózgu, czyli jak to co jemy wpływa na nasze zachowanie


Czy grozi nam pandemia otyłości? Dlaczego jemy ponad miarę? Dlaczego szczególnie smakuje nam niezdrowa żywność? Czy można się uzależnić od określonych produktów spożywczych? Czy to możliwe, żeby żywność sterowała naszym zachowaniem? A może już jesteśmy… żywieniowymi ZOMBIE? Na te i inne pytania postaramy się odpowiedzieć podczas wykładu pt.: „Otyłość zakodowana w mózgu, czyli jak to co jemy wpływa na nasze zachowanie”.



Komentarze

Popularne w tym miesiącu

Rzecz o sporach, czyli typy zarodników i sposoby ich powstawania u różnych grup grzybów

Szczotecznica szarawka: włochata piękność z lasu - dlaczego raz jest lepiej być widocznym a czasem nie?

Zajrzyj pod kapelusz grzyba i sprawdź co zobaczysz

Purchawki, purchawice, tęgoskóry i czasznice czyli o owocnikach gasteroidalnych

Polskie nazwy grzybów - pod lupą, czyli dlaczego podgrzybek brunatny musiał stać się podgrzybem brunatnym

O łączeniu się „somy” pod ziemią, czyli rozmnażanie u podstawczaków

Najchętniej czytane

Szczotecznica szarawka: włochata piękność z lasu - dlaczego raz jest lepiej być widocznym a czasem nie?

Rzecz o sporach, czyli typy zarodników i sposoby ich powstawania u różnych grup grzybów

Purchawki, purchawice, tęgoskóry i czasznice czyli o owocnikach gasteroidalnych

Zajrzyj pod kapelusz grzyba i sprawdź co zobaczysz

Polskie nazwy grzybów - pod lupą, czyli dlaczego podgrzybek brunatny musiał stać się podgrzybem brunatnym

Heterogonia - biologiczny sens przemiany pokoleń w cyklu życiowym, przykład wrotków (Rotifera)

Czy borowik zawsze ma gruby trzon?

Czy ser pleśniowy może spleśnieć?