Otyłość zakodowana w mózgu, czyli jak to co jemy wpływa na nasze zachowanie

 

Czy grozi nam pandemia otyłości? Dlaczego jemy ponad miarę? Dlaczego szczególnie smakuje nam niezdrowa żywność? Czy można się uzależnić od określonych produktów spożywczych? Czy to możliwe, żeby żywność sterowała naszym zachowaniem? A może już jesteśmy… żywieniowymi ZOMBIE? Na te i inne pytania postaramy się odpowiedzieć podczas wykładu pt.: „Otyłość zakodowana w mózgu, czyli jak to co jemy wpływa na nasze zachowanie”.

terminy:

29.maja, godz. 9.00-9.45, 10.00-10.-45

30 maja,  godz. 9.00-9.45,

Zgłoszenia i rezerwacja miejsc: dr Marta Kieżun, e-mail marta.kiezun@uwm.edu.pl



Komentarze

Popularne w tym miesiącu

Szczotecznica szarawka: włochata piękność z lasu - dlaczego raz jest lepiej być widocznym a czasem nie?

Rzecz o sporach, czyli typy zarodników i sposoby ich powstawania u różnych grup grzybów

Wykwit zmienny czyli opowieść o śluzowcach

Placobdella costata – pijawka pasożytująca na żółwiu, ale czy tylko?

Purchawki, purchawice, tęgoskóry i czasznice czyli o owocnikach gasteroidalnych

O rozmnażaniu ślimaków i o GMO

Najchętniej czytane

Rzecz o sporach, czyli typy zarodników i sposoby ich powstawania u różnych grup grzybów

Szczotecznica szarawka: włochata piękność z lasu - dlaczego raz jest lepiej być widocznym a czasem nie?

Purchawki, purchawice, tęgoskóry i czasznice czyli o owocnikach gasteroidalnych

Heterogonia - biologiczny sens przemiany pokoleń w cyklu życiowym, przykład wrotków (Rotifera)

Polskie nazwy grzybów - pod lupą, czyli dlaczego podgrzybek brunatny musiał stać się podgrzybem brunatnym

Zajrzyj pod kapelusz grzyba i sprawdź co zobaczysz

Czy ser pleśniowy może spleśnieć?

O rozmnażaniu ślimaków i o GMO